Powitania

Powitalna wiadomość jest obowiązkowa dla każdego nowo zarejestrowanego użytkownika.
progressiff
Samochód: Megane III RS Trophy PH3

Re: Powitania

Siema, pokaż ją w dziale o autach :)
Co do toru to mega polecam, frajda jest niesamowita. Nie wiem skąd jesteś, ale Kielce organizują niedrogie Open Tracki albo TJS na których można skorzystać z pomocy instruktora, do tego nawierzchnia jest dość łaskawa dla opon.
warzo
Miejscowość: Słupsk
Samochód: Arkana RS Line
Kontakt:

Cześć, od roku jestem szczęśliwym posiadaczem Arkany w pakiecie RS Line z silnikiem benzynowym 1,3 TCe 160 [158] KM. Jest to mój daily car,ale coraz mocniej chodzi mi po głowie zakup Megane 3 RS stąd moja obecność na tutejszym forum. Chcę poznać Wasze opinie i doświadczenia z tymi autami.
Pozdrawiam znad morza.
Arkana RS Line 2022 1,3 TCe 160 KM
voytec
Samochód: Renault Clio 4 RS

Witam

Od pewnego czasu mam związek z marką Renault. Ta druga połówka to Clio RS z 2017 roku. :D

Pozdrawiam Wszystkich
Wojtek
archiX90
Miejscowość: Ostrołęka
Samochód: LagunaIIIGTcoupe

witam wszystkich,
Mam na imię Artur, mieszkam w Ostrołęce (Mazowieckie) posiadam L3c - Laguna III coupe GT 2009rok.
samochodzik po moich twórczych (RS-ręcznie-składanych) modyfikacjach na tą chwilę legitymuje się mocą 250KM/400+NM.
Pozdrawiam serdecznie,
niech MOC będzie z Wami :)
progressiff

archiX90 pisze: 14 wrz 2024, 18:20 samochodzik po moich twórczych (RS-ręcznie-składanych) modyfikacjach na tą chwilę legitymuje się mocą 250KM/400+NM
Witamy,
Opisz te modyfikacje w dziale o autach, bo jestem ciekaw :)
Awatar użytkownika
Patryk Grodzki
Miejscowość: Bielsk Podlaski
Samochód: Megane IV RS Trophy
Kontakt:

Siemanko.

Od 3 tygodni jestem posiadaczem pierwszego Renooo. No dobra drugiego bo wcześniej był Master ;) Jako, że jestem też kierowcą rajdowym to szukałem czegoś co będzie powodowało uśmiech na twarzy. Żółte Megane 4 RS Trophy z 23r - na to padł wybór. Ciekawe te Renówki... wykonane dyskusyjnie, aleeee ciekawe ;)

System multimedialny działa jak telefon z 2008 roku, ale przecież nie kupuje się Megane RS, żeby oglądać na nim filmy ;) Geometria fabrycznie różniła się na przodzie o 45" w KPK na co serwis stwierdził, że jest w normie i nie ma regulacji... co jest oczywiście wyssane z palca i sam sobie musiałem to ustawić bo mi oczy krwawiły :-D Szpera jak na torsena działa spoko, hamulce wystarczą, zawias na sportowe daily - w punkt. Oś skrętna to ciekawe zjawisko i jak się to opanuje to rzeczywiście da się tym szybko jeździć po zakrętach. Dobra starczy bo to nie ten dział, a więc jeszcze raz ... Witajcie!
Załączniki
IMG_0203.jpg
progressiff

Witamy :). Luksusów w RSach nigdy nie było, ale to też nie do tego wóz. Mnie osobiście jakoś to nie razi, ogólnie wnętrza dość przyjemne dla oka a wrażenia z jazdy rekompensują wszystko. Jak na to jak te auta są sztywne to te dziadowskie plastiki zachowują się zadziwiająco cicho. Na pierwszy ogień proponuję wrzucić zwrotnice z Trophy R na przód a potem jakiś lepszy klocek. Reszta póki co może zostać. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ